۱۳۸۹ اردیبهشت ۲۱, سه‌شنبه

پدیده مهاجرت ایرانیان

متاسفانه پدیده مهاجرت و یا به اصطلاح پدیده فرار مغزها چند سالی است که در کشور ما بسیار پررنگ شده و روز به روز بر تعداد دفاتر مهاجرتی برای ایرانیان چه در داخل کشور و چه در خارج کشور افزوده میشود .
مهاجرت به کانادا و استرالیا اخذ گرین کارت سرمایه گذاری ایالات متحده آمریکا خرید ملک در قبرس اروپایی دبی و آنتالیا ثبت شرکت در مالزی اسپانیا و چک تحصیل در انگلستان ایرلند جنوبی و هند و ... تبلیغات بسیار آشنایی است که روزانه آنها را بارها و بارها میشنویم .
نتیجه این تبلیغات دو حالت عمده دارد : 1 - منجر به کلاهبرداری از متقاضیان مهاجرت و وارد شدن خسارت مادی و معنوی برای هموطنان میشود 2 - در حالت مثبت خروج افراد متخصص و سرمایه های آنها از داخل کشور میشود .
باید به این نکته توجه داشت که اکثریت قاطع ایرانیانی که از کشور مهاجرت میکنند از افراد تحصیلکرده و متخصص و متمول هستند که مهاجرت آنها باعث انتقال تخصص و سرمایه آنها از داخل به خارج میشود .
به چند مثال بسیار ساده توجه کنید :
بر طبق یکی از محاسبات دانشگاه ام آی تی ایرانیان مقیم آمریکا، تحصیلکرده ترین گروه نژادی در کشور آمریکا محسوب می‌شوند.
این گروه مهاجر ۵۰٪ بالاتر از حد میانگین جامعه در ایالات متحده درآمد کسب می‌کنند و از گروه‌های موفق جامعه آمریکا محسوب می‌گردند. بگفته برخی منابع، سهم ايرانيان در اقتصاد ايالات متحده ۴۰۰ ميليارد دلار است.
بر طبق اداره آمار آمریکا در سرشماری سال ۲۰۰۰، نزدیک به ۲۷٪ ایرانیان آمریکایی دارای مدرک کارشناسی ارشد به بالا بودند، که این میزان در میان گروه‌های مهاجر آمریکایی دارای رتبه نخست است. و بیش از ۵۶٪ ایرانیان مقیم آمریکا دارای مدرک کارشناسی می‌باشند، که در میان ۶۷ گروه مهاجر آمریکا دارای رتبه دوم است
بسیاری از ایرانیان آمریکا در سطوح شهری و در محل زندگی خود حضوری بسیار فعال داشته‌اند.
ایرانیان آمریکایی در مقام والایی مثل معاونت وزیر در دولت ایالات متحده هم خدمت نموده‌اند

در سال ۲۰۰۶ در تگزاس، یک زوج ایرانی مقیم هیوستون ۱۰ میلیون دلار به مرکز سرطان ام دی اندرسون دانشگاه تگزاس اهدا نمودند
در سال ۲۰۰۴، یک زوج دیگر ایرانی با اهدای ۱۵ میلیون دلار، مرکز پژوهشهای سلول‌های بنیادین را در دانشگاه کرنل تاسیس نمودند.
در لس آنجلس دانشگاه جنوب کالیفرنیا نیز در سال ۲۰۰۷ دریافت کننده اهدای ۱۷ میلیون دلاری یک مهندس ایرانی بود
دانشگاه کالیفرنیا در ایرواین هدیه‌ای ۳۰ میلیون دلاری از یک ایرانی دریافت نمود
در سانفرانسیسکو، دانشگاه ایالتی سان فرانسیسکو بزرگ‌ترین هدیه خود را از یک زوج دیگر ایرانی بمبلغ ۱۰ میلیون دلار دریافت کرد
در شیکاگو بیمارستانی دریافت کننده هدیه ۴ میلیون دلاری از یک ایرانی خیر بود
دانشگاه ایالتی پورتلند حتی به پاس هدیه ۸ میلیون دلاری از یک دکتر ایرانی ، دانشکده مهندسی خود را بنام او گردانید
بورلی هیلز شهری است بسیار اشرافی و گران‌قیمت در غرب کلانشهر لس آنجلس که گران‌ترین و اشرافی‌ترین خانه‌های شهر لس آنجلس در آن قرار دارد.
خانه‌ بسیاری از معروفترین و مشهورترین بازیگران سینمای هالیوود، خوانندگان و دیگر هنرمندان آمریکایی در آنجا قرار دارد.
بسیاری از ایرانیان متمول مهاجر مقیم لس آنجلس در شهر بورلی هیلز زندگی می‌کنند و بیش از ۶۰٪ املاک در این شهر از آن ایرانیان است
ایرانیان مقیم شهر لس آنجلس دارای امکانات وسیع مالی و تبلیغاتی هستند، و جمعین آنها از پانصد نا هشتصد هزار نفر تخمین زده میشود
تکزاس دارای جمعیت زیادی ایرانی‌تبار و فارسی‌زبان است
خیابانی در هیوستون تگزاس بروایتی قریب ۷۰۰۰۰ ایرانی و یا ایرانی-تبار دارد
پس از ایرانیها، عرب‌های سوری و پاکستانی‌ها بازار سرمایه را در دبی دست دارند.
و ... ... ...
ادامه دارد
احمد رضا دلیران فیروز کارشناس حسابداری

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر